Bijna alle beschikbare plekken voor coronavaccinatie zorgpersoneel ingepland

Bijna alle beschikbare plekken voor coronavaccinatie zorgpersoneel ingepland Foto: GGD Hollands Midden // vaccinatielocatie in Leiden

GGD Hollands Midden start vrijdag 15 januari met het vaccineren van zorgpersoneel. In onze regio zijn op dit moment bijna alle beschikbare plekken in onze regio voor het vaccineren van zorgpersoneel ingepland, zo meldt GGD Hollands Midden.

Zorgmedewerkers die een uitnodiging hebben ontvangen maar nog geen contact hebben gezocht met GGD Hollands Midden om zich te laten vaccineren, kunnen dat nu nog snel doen. Als je geen uitnodiging hebt gehad, verzoekt GGD Hollands Midden je om geen contact op te nemen.

Zo ontvangt GGD Hollands Midden veel telefoontjes van mensen die kwetsbaar zijn, maar nog geen uitnodiging voor vaccinatie hebben ontvangen. “Zij willen graag weten of het verstandig is dat zij zich laten vaccineren. Op dit moment heeft de GGD nog geen antwoord op deze vragen. De GGD heeft alleen antwoord op vragen over de bijwerkingen en de werkzaamheid van het Pfizer-vaccin. De Gezondheidsraad geeft nog advies over welke doelgroep welk vaccin toegediend krijgt. Pas dan weet de GGD met welk vaccin je gevaccineerd wordt en kunnen wij antwoord geven op de vraag wat wijsheid is in jouw specifieke situatie.”

De GGD vraagt daarom aan iedereen die nog geen uitnodiging voor vaccinatie heeft ontvangen, te wachten met bellen. Nadat je een uitnodigingbrief hebt ontvangen, kun je contact opnemen met jouw eigen huisarts om jouw persoonlijke situatie te bespreken. “Jouw huisarts is namelijk het beste op de hoogte van jouw situatie.” Als je er met jouw eigen huisarts niet uitkomt, kun je tegen die tijd ook contact opnemen met de GGD voor advies.   


Reacties