Werkzaamheden nieuwe volière voor de Stellers zeearend in volle gang

Werkzaamheden nieuwe volière voor de Stellers zeearend in volle gang

Alhoewel Vogelpark Avifauna voorlopig nog gesloten blijft, staan de werkzaamheden van de nieuwe volière voor de Stellers zeearend zeker niet stil. Dierentuinontwerper Jan Kempe geeft een kijkje achter de schermen.

De gloednieuwe volière, voor de zeearend met de grootste spanwijdte van zijn soort, wordt maar liefst 42 meter bij 22 meter groot en 8 meter hoog. De 8 meter hoge palen en het net bovenin zijn afgelopen zomer al aangebracht. De komende tijd wordt er gewerkt aan het aanleggen van het landschap in de volière.

‘’Het verblijf gaat heel ruig en koud aanvoelen, want waar de zeearenden voorkomen is het ook koud.’’ Ook komt er in de nieuwe volière een uitsparing van zo’n 7 meter, waardoor je als het ware in het verblijf staat. Op die manier kunnen de zeearenden over je hoofd vliegen. ‘’Hartstikke spannend’’, aldus Kemper.

Eerder vertelde woordvoerder Pamela Stolze al: “We doen er alles aan om onze bezoekers de beste ervaring te geven. Daarom zitten we niet stil en kijken we continu naar wat we kunnen verbeteren. De nieuwe volière is echt enorm, en zeker iets waarmee we de bezoekerservaring verder kunnen optimaliseren.”

Ben jij benieuwd hoe de volière er nu uitziet? Kijk dan onderstaand filmpje. 


Reacties